В порядок денний сесії Генасамблеї ООН включено питання Криму і Донбасу – Геращенко

22 Вересня 2018, 19:18

До порядку денного сесії Генеральної асамблеї ООН включено питання ситуації на окупованих Росією територіях Криму і Донбасу. Про це представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко написала на своїй сторінці уи Facebook.

 

"Важливе рішення, попри спротив Російської Федерації, до порядку денного сесії включено питання ситуації на окупованих територіях Криму і Донбасу", – написала вона.

 

На сесії Україна має донести інформацію про щоденні порушення прав людини на окупованих РФ територіях, безпекові і екологічні загрози.
 

Як повідомлялося, 18 травня Міжнародний Суд ООН закликав Росію надати інформацію про виконання наказу від 19 квітня 2017 року щодо відновлення діяльності Меджлісу в окупованому Криму.

 

Нагадаємо, 19 квітня суд у Гаазі запровадив тимчасові заходи проти Росії для захисту кримчан, зокрема, суд зобов'язав Росію забезпечити роботу Меджлісу кримськотатарського народу. При цьому суд ООН відмовив у тимчасових заходах щодо Росії за конвенцією по боротьбі з тероризмом. Суд зауважив, що Україна не надала доказів "на цьому етапі розгляду, які б демонстрували належним чином, що ці елементи є правдоподібними".

 

Президент України Петро Порошенко назвав таке рішення Міжнародного суду ООН багатообіцяючим.