В окупованому Криму продовжили арешт трьом фігурантам “справи Хізб ут-Тахрір”

11 Квітня 2019, 11:52

В окупованому Криму Київський районний суд Сімферополя у середу, 10 квітня, продовжив на три місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою трьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" (красногвардійська група): Ескендеру Абдулганієву, Рустему Емірусеінову і Арсену Абхаірову. Про це повідомило громдське об'єднання "Кримська солідарність" у Facebook.

 

За словами адвокатів, судове засідання проходило в закритому режимі. Усі троє залишаться під вартою до 13 липня. 

 

Зазначимо, представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними".

 

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування вмотивованим за релігійною ознакою. Адвокат Еміль Курбедінов зазначає, що переслідувані в цій справі російськими правоохоронними органами – переважно кримські татари, а також українці, росіяни, таджики, азербайджанці і кримчани іншого етнічного походження, які сповідують іслам.