Ускладнення хвороби серця і діабету. Політв’язень Бекіров пройшов медобстеження

26 Березня 2019, 11:24

Заарештований кримськотатарський активіст Едем Бекіров пройшов медобстеження в лікарні імені Семашка в окупованому Сімферополі. Про це у понеділок, 25 березня, написав його адвокат Іслям Веліляєв у Facebook.

 

«Сьогодні я відвідав Едема ага. Він повідомив мені про те, що в п'ятницю його вивозили на обстеження до лікарні ім. Семашко, де був оглянутий лікарем ендокринологом і кардіологом, а також йому зробили УЗД серця … Ускладнюється хвороба серця і діабет. Мучить задишка, що супроводжується «алергічним» кашлем, через що Едем ага спить сидячи», – розповів адвокат.

 

 

 

Веліляєв додав, що захист має намір докласти всіх зусиль, щоб Бекірова перевели з медсанчастини СІЗО Сімферополя до лікарні.

 

Як повідомляли, кримськотатарського активіста Едема Бекірова, заарештованого в окупованому Криму за обвинуваченням у зберіганні боєприпасів і вибухівки, перевели з камери в медично-санітарну частину ізолятора.

 

Раніше у Едема Бекірова в умовах СІЗО погіршився стан здоров'я. 

 

Нагадаємо, в окупованому Криму підконтрольний Російській Федерації Київський районний суд у четвер, 7 лютого, продовжив арешт кримськотатарському активісту Едему Бекірову до 12 квітня. 

 

Під час так званого медичного обстеження в республіканській лікарні імені Семашка в окупованому Криму  інваліда першої групи політв'язня Едема Бекірова "підсадили" на інсулін, хоча за 18 років хвороби він був не інсулінозалежним. 

 

Раніше захист тяжко хворого політв'язня Едема Бекірова отримав "медичний висновок", в якому вказано, що стан здоров'я кримського татарина не є перешкодою для його тримання під вартою. Своєю чергою, стан здоров'я Бекірова різко погіршився 

 

Нагадаємо, 12 грудня працівники ФСБ Росії затримали Бекірова на адміністративному кордоні з Херсонською областю. 13 грудня російський окупаційний «суд» у Сімферополі незаконно арештував активіста на 1 місяць та 30 днів.