Порошенко зустрівся з міністром енергетики США Ріком Перрі

12 Листопада 2018, 22:08

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Міністром енергетики США Ріком Перрі. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента у понеділок, 12 листопада.

 

"У ході зустрічі було оголошено про започаткування українсько-американського Стратегічного енергетичного діалогу, який буде сприяти більш тісній співпраці причетних державних установ та компаній", – йдеться у повідомленні.

 

Президент підтвердив зацікавленість у залученні до нашої країни сучасних американських технологій та передового досвіду для ефективної розробки наявних запасів нафти і газу.

 

Також під час зустрічі було відзначено необхідність подальшої протидії проекту «Північний потік-2», а також диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, зокрема шляхом розширення можливостей для поставок зрідженого газу із США.

 

Нагадаємо, 12 жовтня президент Польщі Анджей Дуда та лідер Словаччини Андрій Кіска виступили проти будівництва російського проекту газопроводу "Північний потік-2", а також – підтримали збереження санкцій Європейського союзу проти Росії.

 

 28 серпня радник з питань європейської енергетичної безпеки Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Бенджамін Шмітт заявив, що газопровід "Північний потік-2" – це загроза для безпеки в Європі. 

 

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що будівництво  "Північного потоку-2" не поставить ФРН у велику залежність від поставок російського газу.

 

Додамо, що 27 березня компанія "Північний потік-2" (Nord Stream-2 AG) отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу в німецькій вільній економічній зоні. Згодом, 5 квітня уряд Фінляндії також видав дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у своїй винятковій економічній зоні. 7 червня уряд Швеції дозволив будівництво російського проекту газопроводу "Північний потік-2" у своїй винятковій економічній зоні.