Поліція Британії ідентифікувала підозрюваних в замаху на Скрипалів – ЗМІ

19 Липня 2018, 10:53

Британські слідчим вдалося встановити осіб, відповідальних за отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок» колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Про це повідомляє 19 липня Press Association.

 

Як повідомило виданню джерело, близьке до слідства, до замаху причетні кілька росіян.

 

«Слідчі вважають, що через систему відеоспостереження вони вони ідентифікували підозрюваних, які вчинили напад з використанням" Новачка "», – сказав співрозмовник Press Association.

 

 Джерело уточнює, що особи підозрюваних були підтверджені перехресними перевірками, і що йдеться про більше ніж одного підозрюваного.

 

Офіційно британські правоохоронці цю інформацію не коментують.

 

Нагадаємо, 13 липня поліція Британії заявила, що знайшла у будинку Чарлі Роулі "маленьку пляшку" з  "Новичком".

 

Раніше представник Міністерства охорони здоров'я і соціальних справ Великої Британії Саллі Девіс попередила жителів міст Солсбері, Еймсбері та їхніх околиць про ризики контактів з незнайомими предметами. 

 

Як повідомлялося, британець Чарлі Роулі, який 30 червня потрапив під дію нервово-паралітичної речовини "Новичок" у місті Еймсбері, прийшов до тями.

 

8 липня в Британії 44-річна Дон Стерджес, яка отруїлася нервово-паралітичною речовиною "Новичок" у місті Еймсбері, померла.

 

Раніше стало відомо, що двоє бритнців з міста Еймсбері зазнала впливу нервово-паралітичної речовини "Новичок" в результаті контакту із зараженим предметом.

 

Нагадаємо,  4 липня британські фахівці з контртерористичного підрозділу підтвердили, що новий інцидент в містечку Еймсбері знову пов'язаний з отруйною речовиною "Новичок".

 

4 липня поліція графства Вілтшир повідомила про отруєння невідомою речовиною у місті Еймсбері, неподалік Солсбері.  За даними поліції, 30 червня в одному з будинків були виявлені чоловік і жінка без свідомості. Поліція припускає їх можливий контакт з "невідомою речовиною". Місця, які постраждалі могли відвідати перед інцидентом, оточили в якості запобіжного заходу.