Канада відреагувала на відкриття РФ Керченського мосту в Криму

17 Травня 2018, 09:02

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд заявила, що Оттава засуджує побудову Росією мосту через Керченську протоку до Криму, розцінюючи це як посягання на суверенітет України.

 

"Канада засуджує побудову та часткове відкриття мосту через Керченську протоку. Цей міст, що сполучає Росію із незаконно окупованим Кримом, є черговим порушенням суверенітету й територіальної цілісності України Російською Федерацією", – зауважила вона.

 

За її словами, побудова мосту має на меті "зміцнити незаконне захоплення Росією півострова та примусово ізолювати його від решти України".

 

"Ми закликаємо Російську Федерацію припинити порушувати ці основні принципи заснованого на правилах міжнародного порядку", – підкреслила вона.

 

Нагадаємо, 16 травня у Північноатлантичному альянсі заявили, що будівництво Росією Керченського мосту до анексованого Криму порушує суверенітет України.

 

Як повідомялося, автомобільну частину Керченського мосту до окупованого Криму офіційно відкрили 15 травня. Відкриття мосту через Керченську протоку засудили СШАЄвросоюз та Велика Британія.