Німеччина готова відправити військових для участі в місії ООН на Донбасі

15 Лютого 2018, 10:54

У Німеччині уповноважений Бундестагу з питань збройних сил Ганс-Петер Бартельс заявив, що розраховує на участь німецьких військових у майбутній миротворчій місії ООН на Донбасі. Про це пише видання Redaktionsnetzwerk Deutschland.

 

За словами Бартельса, Німеччина візьме "активну участь" у разі можливого оголошення миротворчої операції під егідою ООН на Донбасі. Водночас він посилався на текст угоди між консерваторами з ХДС/ХСС та соціал-демократами щодо формування нової "великої коаліції", де можлива миротворча місія ООН на Донбасі розглядається як шлях до миру в цьому регіоні.

 

Крім того, німецька партія Зелених також підтримала можливу участь німецьких миротворців у місії ООН на Донбасі. 

 

Як повідомлялося 12 лютого, Організація Об'єднаних Націй опублікувала доповідь, згідно з якою для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно 20 тисяч миротворців та чотири тисячі поліцейських.

 

Нагадаємо, 9 лютого канцлер Австрії Себастіан Курц заявив, що Відень підтримує ідею розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі та готовий розглянути участь австрійських військових у цій місії.

 

Додамо, 6 лютого міністр закордонних справ України Павло Клімкін та його колега з Франції Жан-Ів Ле Дріан висловили єдину позицію щодо введення миротворців ООН на Донбас.

 

Президент Петро Порошенко за підсумками зустрічі з держсекретарем Рексом Тіллерсоном заявив, що Україна й США узгодили можливий проект резолюції про миротворців на Донбасі.

 

Раніше спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що адміністрація американського президента Дональда Трампа виступає проти включення росіян до миротворчої місії ООН на Донбасі.