У розвідці повідомили, що командири бойовиків “ЛНР” створили план “підстави” сил АТО

23 Листопада 2017, 15:05

Російське командування бойовиків "ЛНР" намагається використати напружену ситуацію в окупованому Луганську для ескалації бойових дій проти сил АТО. Про це розповів спікер Міноборони України з питань АТО Олександр Мотузяник, посилаючись на дані української розвідки.

За його словами, командир одного із з'єднань "другого армійського корпусу ЛНР" наказав підготувати ствольну артилерію, зосереджену на позиції уздовж лінії розмежування для ведення вогню в глибину тимчасово окупованих територій Луганщини.

При цьому метою цього є імітація обстрілу зі сторони артилерії Збройних сил України.

Раніше російська сторона СЦКК поширила фейкову інформацію про те, що підрозділи ЗСУ нібито обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію, і вона через це не може працювати.

Нагадаємо, 21 листопада озброєні люди в камуфляжі без розпізнавальних знаків оточили в окупованому Луганську будівлю так званого "Міністерства закордонних справ ЛНР" та весь урядовий квартал міста. Згодом, ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький виступив із заявою та повідомив, що ця ситуація пов'язана із відстороненням від займаної посади міністра внутрішніх справ Ігоря Корнету, що відбулося напередодні. 22 листопада журналіст і блогер Денис Казанський повідомив, що у Луганську озброєні люди штурмом взяли «генеральну прокуратуру ЛНР» та заарештували «генпрокурора «ЛНР» Віталія Подоброго. 

Зазначимо, що російське видання Новая газета 23 листопада повідомило, що ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький разом із "керівником" адміністрації Іриною Тейцман та низкою інших осіб виїхав з території окупованого Луганська на територію РФ