ДСНС оприлюднила свіжі дані щодо наслідків пожежі на військових складах під Калинівкою

27 Вересня 2017, 13:21

Станом на 12:00 середи, 27 вересня, поблизу м. Калинівка Вінницької області, де загорілися військові склади з боєприпасами евакуйовано понад 30 000 людей, ліквідоване загоряння шести споруд, одна особа травмована. Про це повідомила Держслужба з надзвичайних ситуацій.

"Заходи з евакуації населення продовжуються. Для перевезення евакуйованого населення залучено 50 автобусів, 10 карет швидкої медичної допомоги та психологи ДСНС", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інформація про травмування це однієї людини внаслідок надзвичайної ситуації не підтверджена.

Наразі закрито руху всіх видів транспорту, утому числі: автотранспорту на автодорозі Житомир – Могилів – Подільський;  залізничного транспорту на перегоні Сосенка – Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка. Відключено газопостачання с. Дорожнє, с. Медвідка, с. Лаврівка.

Нагадаємо, у Вінницькій області пізно ввечері 26 вересня сталася пожежа на військових складах з боєприпасами Міністерства оборони України у смт Калинівка. Прокуратура кваліфікувала подію як диверсію. Станом на ранок середи, за повідомленням ЗМІ, інтенсивність вибухів у Калинівці зменшилася, а ситуація стабілізується. 

Позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков припустив, що диверсію на військових складах у Калинівці Вінницької області могли здійснити за допомогою безпілотного літального апарату. 

У зв'язку з надзвичайною подією президент України Петро Порошенко скликав військовий комітет, а правоохоронці припинили антитерористичні навчання на об’єкті енергетики у Вінниці.

Сапери вже почали розчищення території. За даними Генштабу ЗСУ, під час пожежі та детонації снарядів на військових складах залишилися неушкодженими 70% території арсеналу.

Кабінет міністрів виділив на ліквідацію наслідків вибухів на складі з боєприпасами у Калинівці 100 млн грн. 

За словами міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, обмеження повітряного руху у 50-кілометровій зоні в діапазоні висот від поверхні до верхньої межі повітряного простору навколо Калинівки діятиме ще щонайменше добу.