В Ізраїлі затримали політтехнолога Юлії Тимошенко

14 Серпня 2017, 17:04

В Ізраїлі затримали за підозрою у шахрайстві відомих бізнесменів і політичного консультанта Таля Зільберштейна, який працював з Юлею Тимошенко. Про це повідомляє Haaretz.

Так, у 2015 році мільярдер Бені Штайнмац, Штайнмац, колишній начальник штабу прем'єра Іцхака Рабіна Шимон Шевеш та Зільберштейн, який раніше був радником прем'єр-міністрів Егуда Барака та Егуда Ольмерта, підозрювалися владою Румунії у здійсненні незаконних операцій з нерухомістю на суму понад 160 мільйонів доларів.

Нинішнє розслідування проводилося відділенням поліції ЛАХАВ-433 у співпраці з ФБР і поліцією Швейцарії, передає NEWSru.co.il.

У прес-службі поліції Ізраїлю наголосили, що затримані підозрюються в тому, що організовано діяли протягом тривалого часу, надаючи фіктивні відомості про договори і угоди в галузі нерухомості за кордоном. Фальшиві дані дозволяли підозрюваним відмивати гроші і переводити великі кошти на свої рахунки.

Поліція підозрює, що кожен учасник злочинної мережі виконував певні завдання, й, відповідно до цього, їм інкримінуються різні правопорушення.

Зокрема, йдеться про давання хабарів, відмивання грошей, фальсифікацію документів, використання підробленого документа, шахрайство та інші кримінально карані правопорушення.

Як повідомлялось, колишній голова виборчої кампанії нинішнього президента США Дональда Трампа Пол Манафорт підтвердив, що отримав гроші від політичній партії колишнього президента України Віктора Януковича.

Раніше видання The New York Times повідомляло, що з "чорної бухгалтерії" Пол Манафорт міг отримати $12,7 млн, перебуваючи радником колишнього президента України Віктора Януковича. У НАБУ підтвердили, що серед прізвищ осіб у списку так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів дійсно значиться прізвище Манафорта.