РНБО звинуватила проросійські ЗМІ у спробі дестабілізації ситуації в Україні

14 Листопада 2016, 10:29

Проросійські ЗМІ намагаються нагнітати ситуацію в Україні з метою її дестабілізації. Про це повідомляється на сайті Ради національної безпеки і оборони.

«Зокрема, сайт «Корреспондент», що належить кримінальному олігарху Курченку, який втік до Москви, поширив інформацію щодо створення в Раді національної безпеки і оборони України якогось міфічного штабу, та перелічив набір традиційних заходів, які здійснювали спільники та господарі Курченка три роки тому», – йдеться у повідомленні.

Крім того в РНБО зазначили, що не створювалось жодних «штабів», а всі силові структури в Україні працюють у штатному режимі, відповідно до наданих їм Конституцією та законами повноважень.

Нагадаємо, створення штабу для реагування на можливі акції протесту на базі РНБО повідомив 13 листопада сайт «Корреспондент». Зазначалося, що нову структуру очолив секретар РНБО Олександр Турчинов. 

Найбільш вірогідним приводом протестної активності називалося значне підвищення цін на послуги ЖКГ (на 75-90%), після якого жителі України почали отримувати так звані «шок-платіжки».

Серед заходів, які може застосувати штаб, – розгін мітингів і введення воєнного стану в Києві, якщо ситуація перейде в стадію силового протистояння.

Раніше Служба безпеки заявила про план протидії намірам РФ дестабілізувати ситуацію в Україні з метою проведення дострокових парламентських виборів. 

У Службі безпеки України інформують, що перший етап реалізації розробленого Росією плану дестабілізації ситуації в Україні з метою оголошення дострокових парламентських виборів запланований на 15 листопада з всеукраїнської акції протесту банківських вкладників.

Також в СБУ повідомили, що одночасно з дестабілізацією в Києві Росія планує загострення і на фронті.

Нагадаємо, що СБУ викрила плани РФ щодо дестабілізації ситуації в 15 регіонах України.