У Нацгвардії розкрили плани щодо закупівлі техніки в 2016 році

18 Січня 2016, 13:18

Національна гвардія України планує придбати у 2016 році 150 одиниць техніки. Про це на брифінгу заявив начальник відділу Управління автомобільної та бронетанкової техніки Національної гвардії України Роман Топчій.

"В 2015 році було закуплено та укомплектовано техніки, що дозволило практично на 100% укомплектувати підрозділи Національної гвардії України. У нас на сьогоднішній день саме з автомобільної техніки укомплектованість становить 85%. Що стосується бронетанкової техніки – це практично половина, 50%", – повідомив він.

За його словами, в 2015 році фінансування НГУ для закупівлі техніки склав 2 млрд гривень.

"В минулому році, я вже повторюся, фінансування завдяки програмі було досягнуто на рівні майже 2 млрд грн, що дозволило закупити ряд сучасних зразків як озброєння, так і техніки, так і автомобільного майна", – сказав він.

Топчій також уточнив, що на 2016 рік фінансування на зазначені потреби буде не менше 2 млрд грн.

"В цьому році, в 16-му, перспективи в принципі не гірші. У нас на сьогодні державою, як ви знаєте, прийнятий бюджет, в якому передбачена сума не менша", – заявив він.

Читайте також: В оборонному бюджеті на поліцію заклали більше коштів, ніж на армію – інфографіка

У той же час начальник відділу Управління автомобільної та бронетанкової техніки НГУ повідомив, що в 2016 році планується закупити 150 машин.

"Упродовж 15 року було придбано також і автомобільного майна на суму майже 700 млн грн. У перспективі на 16 рік планується закупити понад 150 одиниць техніки, до складу якого включені також і спеціальні засоби", – заявив Топчій.

Разом з тим, він зазначив, що в 2016 році НГУ закупить 20 БТР. ”В 2016, поточному році планується до закупівлі близько 20 одиниць броньованої техніки типу БТР", – заявив Топчій.

Також він уточнив, що в минулому році НГУ закупила 80 одиниць бронетанкової техніки.

"В 15 році було закуплено близько 80 одиниць бронетанкової техніки, – ред.)", – сказав начальник відділу Управління автомобільної та бронетанкової техніки Національної гвардії України.

У той же час він зазначив, що в 2016 році планується провести модернізацію 40 одиниць БТР-70. "В 16 році плануємо провести модернізацію 40 одиниць броньованої техніки (БТР-70, – ред.)", – заявив Роман Топчій.

Як повідомлялося, з’явилася інфографіка про витрати України на оборону впродовж останніх 20 років.

Читайте також: У РНБО розповіли про плани збільшити витрати на розвиток озброєння

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що у Стратегії національної безпеки України фінансування потреб безпеки і оборони визначено на рівні не менше 5% ВВП. Згідно з Воєнною доктриною, безпосередньо на оборону має витрачатися не менше 3% ВВП.