У ПС відмовилися виконувати домовленість Порошенка та Меджлісу про відновлення електропостачання Криму

7 Грудня 2015, 11:12

Активісти акції з громадянської блокади окупованого Криму від руху «Правий сектор» (ПС) заявили про невизнання домовленостей президента Петра Порошенка та лідерів Меджлісу про часткове поновлення електропостачання півострова. Про це повідомили у прес-службі руху.

«Оперативні групи «Правого сектору» на чолі з заступником начальника ПС на військово-політичній операції «Блокада Криму» другом Хаммером зупинили спробу працівників «Укренерго» відновити подачу світла до окупованого Криму по лінії електропередач «Каховська-Титан». Працівники Укренерго приїхали до повалених опор та намагалися підготувати лінію до пуску струму. Однак їм вдалося лише встановити запобіжники», – повідомили у ПС станом на 05:00 7 грудня.

Згодом у ПС опублікували заяву стосовно домовленостей, які досягли Порошенко і Меджліс.

«Для бійців ПС, як і для багатьох інших активістів блокади, стала несподіванкою згода представників Меджлісу відновити подачу електроенергії в окупований Крим. Нам незрозуміла позиція як влади, так і частини організаторів блокади щодо економічної співпраці та торгівлі з ворогом. Ці дії є зрадою державних інтересів. В час війни – це важкий злочин. В той час, коли найкращі сини України тисячами віддають своє життя у боротьбі з російським агресором, псевдоеліта набиває свої кишені юдиними срібняками», – зазначили у заяві.

Окрім того у ПС заявили про намір не допускати постачання «в іншому форматі» у разі, якщо до них не дослухаються.
«Ми заявляємо: якщо подача електроенергії буде відновлена, «Правий сектор» припинить свою участь у громадській акції «Блокада Криму», бо не вбачає сенсу в такому «блокуванні». Залишаємо за собою право в іншому форматі здійснювати контроль та не допускати поставки вантажів та ресурсів на окуповану територію», – наголосили у тексті.

Як повідомлялося, 6 грудня Меджліс дозволив запустити одну з ЛЕП до Криму для живлення «соціальних об’єктів». Згодом Порошенко схвалив відновлення електропостачання Криму, пояснивши це тим, що страждають Херсонська та Миколаївська області.

Нагадаємо, Рефат Чубаров повідомив, що Кабінет міністрів України завершив розробку проекту постанови про обмеження поставок товарів, робіт і послуг на тимчасово окуповані й непідконтрольні центральній владі території України.

Також нагадаємо, 20 листопада на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. У ніч із 21 на 22 листопада повторно підірвали пошкоджені електроопори, і Крим повністю відключили від постачання електроенергії з боку України.