У Нацполіції зробили заяву щодо сутичок на кордоні з Кримом

21 Листопада 2015, 22:30

Поліція перебуває осторонь політичних акцій і не втручається у їхній перебіг. Відповідну заяву поширив департамент комунікації Нацполіції України, коментуючи події, які відбулися ввечері 21 листопада на кордоні з Кримом.

«Після пошкодження вибухами опор високовольтних магістральних ліній електропередач у Херсонській області, які перебувають під високою напругою у 350 000 В, в умовах дощу і сильного вітру виникла реальна загроза їхнього руйнування і створення небезпеки оточуючим громадянам із зоною ураження до 500 метрів. Виникла реальна загроза життю і здоров'ю громадян України», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що з метою забезпечення їхньої безпеки підрозділи Нацполіції провели передбачені законом заходи із охорони небезпечних пошкоджених ділянок високовольтних ліній для проведення термінових робіт працівниками технічних служб ДСНС та Міненерговугілля.

Читайте також: У кримських татар прокоментували інформацію про поранення правоохоронця на Херсонщині

«Вони мали провести заземлення електричних опор, щоб не допустити тяжких наслідків для громадян України від можливого руйнування опор внаслідок ураження струмом під високою напругою. Наголошуємо, що всі питання щодо енергопостачання на окупований агресором півострів повинні вирішуватися на державному рівні. Нацполіція перебуває осторонь політичних акцій і не втручається у їхній перебіг», – наголошується у повідомленні.

Також у поліції додали, що повідомлення різних джерел про нанесення працівниками Нацполіції ушкоджень учасникам блокади АР Крим під час конфлікту навколо аварійних ділянок опор електромереж обов'язково будуть розслідувані у передбаченому законом порядку.

«Вони перебувають на особистому контролі голови Нацполіції Хатії Деканоїдзе. Так само як і факти нанесення пошкоджень працівникам Нацполіцї агресивно налаштованими учасниками блокади. Національна поліція України й надалі буде захищати правопорядок і громадську безпеку під час мирних акцій протесту», – підсумували в Нацполіції.

Нагадаємо, раніше начальник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Ківа повідомив, що під час сутичок на Херсонщині постраждав полковник поліції.

Читайте також: На кордоні з Кримом побили кореспондентку кримськотатарського телеканалу

21 листопада на Чаплинці Херсонської області правоохоронці оточили учасників блокади Криму, які не дозволяють ремонтувати підірвані напередодні електроопори. Голова підрозділу Херсонської поліції Ілля Ківа пояснив, що поліція оточила активістів, щоб дати можливість відремонтувати стовпи. Згодом відбулися зіткнення між активістами і Нацгвардією. Постраждали близько десяти людей. Після цього кримські татари оголосили про пікетування Адміністрації президента.

Як повідомлялося, 20 листопада, на Херсонщині підірвали дві високовольтні опори подачі електроенергії в Крим. В Укренерго заявили, що внаслідок підриву електроопор на межі з Кримом без світла можуть залишитися ще дві області.