МВС відкрило провадження щодо рішення ЦВК про скасування другого туру виборів у Павлограді

28 Жовтня 2015, 13:46

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що міліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідуань (ЄРДР) дані про порушення закону про місцеві вибори унаслідок рішення ЦВК про зміну виборчої системи у Павлограді на Дніпропетровщині. Про це він заявив на засіданні Кабміну в середу в Києві.

«Я змушений сьогодні реагувати на звернення КВУ та Громадянської мережі ОПОРА, і народних депутатів за фактом скасування другого туру виборів в місті Павлоград, про що прийнято рішення ЦВК», – сказав Аваков.

У цьому контексті він повідомив: «Ми кваліфікуємо відповідні дії як порушення виборчого права громадян, порушення закону про місцеві вибори, внесли дані в ЄРДР, проводимо перевірку».

Нагадаємо, Центрвиборчком скасував другий тур виборів у Павлограді рішенням від 27 жовтня, згідно ж з протоколами ДВК за результатами виборів 25 жовтня кількість виборців у місті становить 89 тисяч 810 (на початок виборчого процесу кількість становила 90 тис. 285), отже нібито немає потреби проводити другий тур.

Зазначимо, у разі проведення виборів в один тур, переможцем у місті за попередніми даними, став представник "Опозиційного блоку" Анатолій Вершина. У разі двох турів його конкурентом стане представник "УКРОПу" Євген Терехов.

Комітет виборців України вважає незаконним рішення ЦВК про зміну виборчої системи у Павлограді після голосування.

Із цього приводу в місті 27 жовтня пройшло народне віче з вимогою проведення другого туру виборів.

Громадянська мережа ОПОРА звинуватила Центральну виборчу комісію у зміні виборчої системи під час виборів за скасування другого туру голосування за мера Павлограда.