У СЕС розповіли про зниження рівня задимленості в Києві

3 Вересня 2015, 16:34

У Києві через зміну погодних умов значно знизився рівень задимленості. Про це заявив головний державний санітарний лікар столиці Олег Рубан.

Він нагадав, що станом на вечір середи перевищення показників вмісту сірчистого ангідриту в Деснянському районі сягала 18 разів.

"Що стосується динаміки даних лабораторних досліджень, які проводяться нашою службою щогодини, на 10:00 (четверга) ми отримали дані про перевищення по всьому Києву вже в 5-7 разів, на 12:00 – в 3-4 рази і півгодини тому – в 1,2-1,5 рази", – зазначив головний санітарний лікар.

За його словами, в першу чергу, це обумовлено природними умовами, зокрема, зміною напрямку вітру, а також вжитими заходами – зменшенням кількості вантажівок в місті й поливом вулиць.

Дивіться також: У мережу виклали відео задимленого Києва з висоти пташиного польоту

Тим часом, заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Радуцький повідомив, що, незважаючи на велику кількість обумовлених панікою викликів "швидкої", жодного випадку отруєння продуктами горіння не зафіксовано.

Чиновник нагадав, що збільшення концентрації сірчистого ангідриту в організмі призводить до згущення крові, що може призвести до ускладнення серцево-судинних і гіпертонічних захворювань, а також органів дихання.

Також Радуцький зазначив, що, за прогнозами метеорологів, в 5 і 6 вересня очікуються дощі та зниження температури, що має позитивно вплинути на ситуацію.

Як повідомлялося, вночі на 3 вересня дим затягнув райони Києва, рятувальники просять зачинити вікна й не виходити на вулицю. Київська влада вирішила закрити школи. У ДСНС повідомили, що причиною є умисний підпал.