Через пожежу під Києвом усім службам доручили перейти на надзвичайний режим роботи

3 Вересня 2015, 10:34

Мер Києва Віталій Кличко дав розпорядження санітарно-епідеміологічній, медичній та службі з надзвичайних ситуацій перейти на надзвичайний режим роботи у зв’язку з тлінням торф’яників на Київщині та пожежу в лісі під Броварами. Про це Віталій Кличко повідомив журналістам перед засіданням Київради.

«Сьогодні зранку Київ прокинувся у густому їдкому тумані. У зв’язку з екологічною ситуацією в столиці, яка склалася внаслідок того, що під Києвом горять торф’яники і ліс, міська влада звертається до киян максимально обмежити присутність на відкритому повітрі. Особливо людям із захворюваннями дихальних шляхів, серцево-судинними захворюваннями», – зазначив Віталій Кличко.

Мер наголосив, що за результатами ранкової наради дав розпорядження усім службам: санітарно-епідеміологічній, із надзвичайних ситуацій, медичній – перейти на надзвичайний режим роботи. Та особливо контролювати ситуацію в місті: і щодо інформування населення про заходи безпеки, і щодо надання необхідної медико-санітарної допомоги усім, хто звертається, і щодо миття київських вулиць.

Як повідомлялося, вночі на 3 вересня дим затягнув райони Києва, рятувальники просять зачинити вікна й не виходити на вулицю. Київська влада вирішила закрити школи. Згодом стало відомо, що причиною пожежі став підпал. крім того, санепідслужба зафіксувала велику кількість шкідливих речовин у повітрі Києва.