Поліція Вірменії сподівається, що на мітингувальників уплинуть депутати

24 Червня 2015, 09:27

Правоохоронні органи Вірменії сподіваються на посередництво депутатів Національних Зборів для розблокування єреванського проспекту Маршала Баграмяна, зайнятого демонстрантами, які протестують проти подорожчання електроенергії. Про це сказав начальник поліції Єревана генерал-майор Ашот Карапетян.

«Ми сподіваємося, що депутати вмовлять демонстрантів відкрити проїзну частину. Ми ведемо переговори і розраховуємо на успіх», – сказав він.

При цьому, він зазначив, що зараз поліція виявляє толерантність, але якщо проспект Баграмяна не буде розблокований, правопорушники будуть притягнуті до відповідальності.

«Поліція буде діяти суворо в рамках закону», – сказав він.

У свою чергу заступник начальника поліції Вірменії Унан Погосян заявив, що вони не будуть втручатися у дії мітингувальників, поки що акція має мирний характер.

Ніч на середу в Єревані була спокійною, жодних спроб розгону демонстрації не було. З протестувальниками всю ніч на вулиці залишилися депутати і зірки шоу-бізнесу, вони створили своєрідну живу стіну між мітингувальниками і кордонами поліції.

Як повідомлялося, ввечері 22 червня щонайменше 5 тисяч людей вийшли на демонстрацію у столиці Вірменії Єревані проти підвищення цін на електроенергію на 16% із 1 серпня.

23 червня близько 5:30 за місцевим часом поліція за допомогою водометів розігнала демонстрантів. 25 людейзвернулися до медиків після розгону акції протесту.

Зазначимо, у Гюмрі також розігнали демонстрантів, що підтримали акцію протесту в Єревані, але протести поновилися.

Прокуратура відкрила кримінальне проваження через акцію протесту.

Увечері 23 червня стало відомо,  акції протесту відновлюються.