Близько 300 бійців Нацгвардії пікетують АП, вимагаючи демобілізації

13 Жовтня 2014, 18:01

Близько 300 строковиків Національної гвардії проводять мітинг під Адміністрацією президента України з вимогою демобілізації та повернення додому.

Разом з тим, бійці Нацгвардії спростовують повідомлення в окремих ЗМІ, що причиною того, що вони залишили частину в Нових Петрівцях під Києвом, є невиплата зарплати. Кількість мітингувальників зростає. Підходи до АП охороняє кордон міліції. Бійці Нацгвардії вигукують: "Дембель, дембель!". Ситуація поки що спокійна.

Раніше командування Національної гвардії офіційно повідомило, що "проводить переговори з групою військовослужбовців строкової служби, які вийшли на акцію протесту в одній з частин під Києвом".

"Військовослужбовці строкової служби, які відслужили відведений термін, вимагають демобілізації. В даний час між сторонами триває переговорний процес з метою врегулювання конфліктної ситуації", – йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії, оприлюдненому 13 жовтня.

Також у прес-службі зазначають, що керівництво Нацгвардії роз'яснює військовослужбовцям "позицію держави з приводу відстрочки демобілізації і наслідки організації даної акції", не уточнивши, про які позицію держави і наслідки йде мова.

Як відомо, влітку бійцям Нацгвардії, які повернулися з зони АТО, раптово "урізали" зарплати.

Також повідомлялося, що частину гвардійців відправляють до зони АТО без жодних документів.

Як відомо, президент Петро Порошенко вніс на розгляд ВР кандидатуру командувача Нацгвардії Степана Полторака на посаду міністра оборони.

Читайте також: Скандали у Нацгвардії: Неякісні бронежилети, погане харчування та відсутність офіційного статусу