Кількість туристів в окупованому Криму скоротилася більш ніж удвічі

14 Травня 2014, 22:47

«На сьогоднішній день середній рівень завантаження по Криму становить 28-30 % залежно від регіонів. Це у 2-2,5 рази менше, ніж минулого року. На травневі свята був незначний підйом приїжджих, але він становив меншу кількість у порівнянні з тим же періодом минулого року», – зазначив Котляр.

У той же час з озвученими цифрами не погоджується «спікер» колишнього кримського парламенту, який називається тепер «Державною радою Республіки Крим», Володимир Константинов. Він заявив, що різниця між показниками 2013 і 2014 років не може бути такою великою.

«Ви або помилилися у цифрі, і у 2,5 рази говорите менше, ніж торік. Зараз 30% завантаження. У нас що, у минулому році було 70% завантаження у травні? Не було такого завантаження ніколи. Те, що завантаження недостатнє, це зрозуміло, ми знаємо причину. Але цифри не дуже коректні», – сказав Константинов.

Нагадаємо, минулого року у Криму відпочили 6 млн людей, з яких дві третини були з України.

Як повідомлялось, українцям не радять відпочивати в окупованому Криму.

Тим часом кримська «влада» очікує, що цього року до Криму приїдуть не менше 6 мільйонів туристів з Росії, яких вже зваблюють на відпочинок знижками та можливістю безкарно дебоширити п’яними.

Тим часом, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що російська окупація вже зірвала курортний сезон у Криму.