Спецпосланець генсека ООН повертається до Києва

5 Березня 2014, 22:41

"Роберт Серрі пізнім рейсом вилітає із Сімферополя і повернеться до Києва для продовження своєї місії, яка була перервана сьогоднішнім інцидентом", – йдеться в повідомленні на сайті міжнародної організації.

Водночас, секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Парубій заявляє, що відомство вивчає інцидент з Робертом Серрі в Криму і дасть оцінку тому, що сталося.

"Це безпрецедентний випадок. Зараз ми його вивчаємо. Ми будемо давати йому оцінку", – сказав Парубій в ефірі "5 каналу" в середу ввечері.

"Навіть сомалійські пірати не викрадають переговірників, людей, які приїхали з місією спостереження і з місією переговорів", – сказав він.

Нагадаємо, раніше спеціального посланника генерального секретаря ООН Роберта Сері, який приїхав з місією до Криму, захопили невідомі озброєні особи

Як раніше повідомлялось, 5 березня старший радник генерального секретаря ООН Роберт Серрі з другої спроби потрапив до Криму.

Нагадаємо, що 3 березня під час проведення екстреного засідання Ради безпеки ООН, що скликалося з ініціативи Росії, представник РФ в ООН Віталій Чуркін зачитав заяву Януковича, в якій той попросив президента Російської Федерації Владіміра Путіна застосувати збройні сили Росії на території України. Проте більш вагомих аргументів представник Росії навести не спромігся.