Екс-міністр МВС: Захищаючись, міліція розвиває “старий, дохлий міф про п’яного Луценка”

16 Січня 2014, 10:15

«Я в той день спиртного не вживав. Більш того, після тюрми я можу собі дозволити максимум півтора-два келихи білого вина. Спиртного я не вживав,  але ввечері, коли прийшов додому, випив протизастудний засіб, який, можливо, містить якусь частку алкоголю», – заявив Луценко, пише "Коммерсантъ Украина".

На його думку, в нашій країні всі вже звикли, «що мажори завжди тверезі, а побиті міліцією завжди п'яні».

«Спасибі, хоч написали мені дозу "чарка коньяку", а не "два ящики горілки"», –  зазначає Луценко.

За його словами, «міліція хоче захиститися і першим ділом розвиває старий, дохлий міф про п'яного Луценка».

«Тобто прийшов п'яний Луценко, образив підполковника, сам себе побив і кинув без свідомості під парканом. Це логічно з точки зору відомства Захарченка (глава МВС Віталій Захарченко. – Ред.). Для мене ця інформаційна атака неважлива. Ви вже вибачте, але 0,57 проміле, які мені приписали в довідці, – це ще не привід бити громадянина до втрати свідомості», – наголошує екс-міністр МВС.

За його переконаннями, діагноз треба ставити системі влади.

«Як на мене, міліція, яку Янукович вивів з-під контролю закону і підпорядкував особистим інтересам, сьогодні вже вийшла з-під його контролю. Я вважаю, що силовики, відчувши, що вони – єдина опора влади, сьогодні дозволяють собі більше, ніж їм дозволив би сам Янукович», –  переконує Луценко.

Як повідомлялось, адвокат Луценка Ігор Фомін заявляє, що медична довідка про алкогольне сп'яніння його підзахисного в момент побиття 10 січня є сфальсифікованою. 

Нагадаємо, що 10 січня біля Києво-Святошинського суду «Беркут» жорстоко побив протестувальників, які мітингували проти вироку суду так званим «васильківським терористам». 

Опівночі сталася нова сутичка між протестувальниками й «Беркутом», під час якої постраждав  Луценко. Після побиття «Беркутом» його госпіталізували.

Регіонал Ярослав Сухий заявив, що правоохоронні органи повинні надати законну оцінку діям екс-міністра внутрішніх справ Юрій Луценко, який "у п’яному дебоші провокував та принижував співробітників правоохоронних органів".