Під Києво-Святошинським судом сталася бійка: Беркут жорстоко побив протестувальників

10 Січня 2014, 20:05

"Біля Києво-Святошинського суду "Беркут" жорстоко б'є протестувальників. Є інформація, що одному з протестувальників зламали ногу", – повідомляє ВО Свобода у Твіттері.

Народний депутат Едуард Леонов повідомив, що "спецбійці "Беркута" повалили його (Леонова) на землю та били ногами".

Video streaming by Ustream

"У суді триває сутичка – мітингувальники намагаються потрапити до суду, суддю супроводжують співробітники "Грифону". Усі виходи Києво-Святошинського райсуду заблоковано мітингувальниками, розбудовано барикаду. Люди не пускають автозак. До суду підтягнулося 5 автобусів "Беркуту", – повідомила раніше Київська Свобода. 

Свободівець Павло Кириленко повідомив, що "біля суду "Беркут" бив усіх, навіть жінок. Люди отримали травми голови, ніг та колін".

Як повідомлялось,10 січня Києво-Святошинський суд засудив так званих "васильківських терористів" Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза до 6 років ув’язнення. Вирок зачитав суддя Юрій Бурбела.

Нагадаємо, справа щодо членів організації "Патріот України" Ігоря Мосійчука, Володимира Шпари та Сергія Бевза, яких звинувачують у підготовці вибуху "в Києві або Київській області", тягнеться з 2011 року. 

Зокрема, 22 серпня працівники СБУ у Василькові Київської області затримали п’ятьох активістів організації «Патріот України». Їх звинувачували в підготовці теракту, який, на думку обвинувачення, мав полягати у підриві пам'ятника Лєніну у м. Борисполі, що на той час вже був демонтований.

Згодом затриманих відпустили. А пізніше затримали вже трьох членів організації – депутатів Васильківської міськради Сергія Бевза та Ігоря Мосійчука, а також Володимира Шпару. В кінцевому результаті їх звинувачували у підготовці до теракту, публічних закликах до повалення конституційного ладу насильницьким шляхом, незаконному поводженні зі зброєю та вибуховими речовинами.

Судовий процес у цій справі розпочався у січні 2012 року. Свідки у справі неодноразово заявляли про тиск зі сторони СБУ. А самі підозрювані стверджують про фальсикацію доказів.