Активістам завадили встановити перші намети на Євромайдані

22 Листопада 2013, 22:22

Активістів спочатку попередили про заборону суду встановлювати будь-які "малі архитектурні форми", а коли вони не послухались, міліція оточила "незаконні МАФи", а комунальники їх прибрали.

Активісти в цей час  скандували "Ганьба!".

ЗМІ повідомляють, що під час знесення наметів відбулася спроба спричинити сутичку. "Провокатори натягували мотузок з тканиною, імітуючи встановлення намету, щоб підбурити правоохоронців до активних дій. Фальшивий намет знесли", – пише "Українська правда".

Водночас у столичній міліції повідомили, що під час "демонтажу" наметових конструкцій сутичок з учасниками акції не виникало.

Як повідомляє кореспондент Тиждень.ua, поряд Майдану стоять більше десяти автобусів з правоохоронцями, зокрема, з бійцями «Беркут».

Нагадаємо, від 21 листопада в Києві на Майдані Незалежності почали збиратися незадоволені рішенням уряду щодо призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС. 

Разом із тим поряд із мітингувальниками на Майдані Незалежності комунальні служби намагалися встановити новорічний ярмарок. Згодом представники управління з благоустрою Київміськдержадміністрації намагалися відгородити учасників акції протесту на Майдані Незалежності у Києві, оскільки мітингувальники були обурені діями комунальників. 

22 листопада мітинги на підтримку євроінтеграції України відбулись у ряді обласних центрів.

Позначки: