Москаль: МВС без тендерів закупило в Ялті розкішних апартаментів на 14 млн грн

17 Вересня 2013, 13:39

«У грудні 2012 року за вказівкою керівництва МВС України перераховано велику суму грошей на придбання нерухомості приватному підприємцю з міста Ялта, такому собі Тащілкіну Сергію Олександровичу», — заявив Москаль.

За його словами 6 грудня 2012 року між ПП Тащілкін С.Ота ГУ МВС України в АР Крим укладено угоду на придбання нерухомого майна. Вже 28 грудня ГУ МВС України в Криму протягом одного дня перерахувало Тащілкіну з бюджету 14 222 498 (чотирнадцять мільйонів двісті двадцять дві тисячі чотириста дев'яносто вісім) гривень дванадцятьма платежами.

Москаль вважає, що всупереч вимогам законодавства про держзакупівлі, таку схему використали, щоб не проводити тендер.

За інформацією Москаля, керівництво кримської міліції за подібною схемою на 500 тисяч гривень закупило нерухомість у ТОВ КУА «Владінвест групп».

«Все нерухоме майно (апартаменти) куплено у Ялті. Цікаво, що державне казначейство України 28 грудня закрило всі операції, і залишок коштів на рахунках бюджетних установ перерахувало в Київ», пояснив Москаль.

Він вважає, що на питання для кого куплені розкішні апартаменти має відповісти Державна фінансова інспекція та Генпрокуратура.

Відповідні депутатські звернення Москаль вже надіслав до цих відомств.

Як повідомлялось, у серпні МВС закупило один реанімобіль вартістю 1,10 млн грн, що у вісім разів дорожче одного автомобіля швидкої допомоги, за які проти Юлії Тимошенко порушили одну із кримінальних справ.

Читайте також: Янукович формує віддане СБУ, "донецьке" МВС і заохочує прокурорів за справи Тимошенко