На Далекому Сході Оніщєнка намагалися пригостити цукерками Roshen

30 Серпня 2013, 14:45

За словами Оніщєнка, під час інспекції на Далекий Схід, в одному з міст йому запропонували на чаюванні українські шоколадні цукерки.

«Були на Далекому Сході. Подають чай і подають цукерки, і я бачу, що до болю знайомий Roshen подається», – розповів він.

Головний державний санітарний лікар РФ зазначив, що в основному продукти на Далекому Сході закуповують через оптові ринки в Новосибірську і Челябінську. Вони, у свою чергу, забезпечуються через Казахстан.

«Я думаю, що Україна налагоджує схеми реекспорту через Казахстан. Якщо таке буде, то переговори у нас можуть затягнутися. Якщо вони замість налагодження якості продукції, налагодять схеми реекспорту, то буде біда. Я вже дав команду це перевірити», – наголосив Оніщєнко.

Нагадаємо, 29 липня російська санітарна служба ввела заборону на постачання до РФ продукції компанії Roshen через виявлені порушення після експертизи. Зокрема, у відомстві заявили, що у молочному шоколаді Roshen виявлено бензопірен.

Втім, кілька країн, які імпортують солодощі Roshen, після проведеної перевірки, заявили, що не мають претензій до продукції компанії, зокрема це підтвердили у Казахстані, Молдові, Білорусі, Таджикистані й Киргизстані.

На думку експертів, у забороні на постачання до РФ продукції компанії Roshen є елемент російської політики проти України. За словами експертів, такі різносортові «наїзди» мають на меті спонукати до сильнішої інтеграції України з Росією насамперед шляхом вступу України до Митного cоюзу.