«Громадяни скаржились на підвищення температури до 38-39,5 градусів, нудоту, пронос, загальну слабкість тощо. Всі хворі госпіталізовані з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт середньої важкості», –повідомляють у відомстві.
Наразі стан здоров’я усіх 9 пацієнтів – задовільний.
«Постраждалі зверталися за допомогою до медичних закладів у період з 8 по 11 червня. Як з’ясувалося, всі вони 7 червня у різний час відвідували одну з піцерій у Черкасах», – йдеться у повідомленні.
Після отримання екстрених повідомлень з лікувально-профілактичних закладів СЕС розпочала відповідне розслідування зазначених випадків захворювання.
«Наразі проведено комплексне санітарно-епідеміологічне обстеження кафе, під час якого відібрані для лабораторних досліджень зразки харчової продукції; з об’єктів довкілля взяті гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведені раптові бактеріологічні обстеження працівників закладу», – зазначають у відомтсві.
Попередня причина захворювання – недоброякісна харчова продукція, виготовлена у кафе.
Як повідомлялось, на Львівщині 25 осіб отруїлися у заводській їдальні.