Згідно з документом, для тушок, охолоджених повітрям, частка вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна становити не більше 1,5%, для м'яса птиці, охолодженого аерозолем, – не більше 3,3 %, а для охолодженого методом занурення у воду – не більше 5,1 %.
Раніше Міністерство аграрної політики і продовольства пропонувало встановити максимально допустиму кількість вологи в м'ясі птиці на рівні 4 % від маси тушки, однак ця пропозиція не була підтримана українськими виробниками.
Провідні виробники м'яса птиці в Україні вказали на те, що така норма суперечить регламентам Європейського союзу, а в Україні тільки в продукції недобросовісних виробників частка вологи перевищує 4%.
При цьому, згідно з відповідним регламентом ЄС, масова частка вологи, що виділяється при розморожуванні м'яса, для тушок з вкладеними потрохами і охолоджених в гідроаерозолей, становить 3,3 %, а для аналогічних тушок, охолоджених у ваннах з водою, – 5,1%.