Голова конгресу українців закликає опозицію пояснити, чим вона відрізняється від влади

20 Серпня 2013, 18:58

"Ми будемо зустрічатись із опозицією. Ми запросили і опозицію і владу на конгрес. Опозицію будемо закликати до об'єднання. В такій системі, як зараз є в Україні є одинокий шанс, що опозиція може виграти чи то у парламенті чи на президентських виборах. І то це коли опозиція буде об'єднаною", – сказав Чолій.

Президент конгресу переконаний, що з такою діяльністю, яку провадить опозиція, зараз у неї мало шансів на перемогу у майбутніх виборах.

"Ми закликатимемо до опозиції, щоб вона не тільки сказала, що вона опозиція і висловила свої уболівання, щодо дій влади, а чітко, як у інших демократичних країнах поставила конкретну альтернативу і пояснила народові у чому вона є інакшою від теперішньої влади", – додав він.

Як повідомлялось, 20-22 серпня  у Львові відбувається ювілейний з’їзд Світового конгресу українців. Зокрема, 21 серпня понад 1000 осіб взяли участь у ході вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років.

Окрім учасників та делегатів конгресу із 30 країн світу, участь у ході також взяли українські політики. Зокрема були присутні лідер партії УДАР Віталій Кличко, народні депутати Ярослав Гінка та Ярослав Дубневич.