Спортивний арбітражний суд відмовився поновити “Металіст” у єврокубках

16 Серпня 2013, 14:58

"На жаль, CAS відмовив нам у проханні про припинення рішення АК УЄФА. Безпрецедентне рішення… Юристи зараз вивчають наші подальші можливості", – повідомив віце-президент "Металіста" Костянтин Пивоваров на гостьовій сторінці уболівальників "Металіста"

"Судячи з усього, рішення CAS було написане ще вчора, тому що в ньому немає ані найменшої згадки про рішення ВСШ, яке ми їм з самого ранку переслали. Мабуть подамо ще одну апеляцію, посилаючись на рішення ВСШ. Боротимемося до кінця…Упевнений, що ВСШ "оцінить" ставлення CAS до їх рішень у майбутньому під час розгляду нашої справи", – додав Пивоваров.

Як раніше повідомлялося, 16 серпня Верховний суд Швейцарії призупинив рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про визнання матчу «Металіст» – «Карпати» договірним.

Нагадаємо, на початку серпня CAS в Лозанні визнав договірним матч «Металіст» – «Карпати», що відбувся 19 квітня 2008 року і завершився перемогою харківського клубу з рахунком 4:0.

За рішенням суду, обидва клуби оштрафували у розмірі еквівалентному $ 25 тис. Крім того, у силі залишилось рішення про позбавлення харківського клубу бронзових нагород у сезоні 2007/2008 років. Спортивний директор ФК «Металіст» Євген Красніков оштрафований на $ 10 тис. та позбавлений можливості займатись будь-якою діяльністю, пов’язаною з футболом, протягом 5 років.

14 серпня Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) завершив розгляд дисциплінарної справи проти ФК "Металіст". В результаті, харківський клуб усунений від участі в єврокубках у сезоні 2013/14. 

Читайте також: Швейцарський душ для Курченка