“Близькосхідний квартет” закликає Ізраїль та Палестину не зривати переговорів

2 Серпня 2013, 01:15

«Близькосхідний квартет (що складається з представників ЄС, Сполучених Штатів, Росії та ООН) заявив про те, що він “готовий надати свою ефективну підтримку” “спільному завданню” Ізраїля та Палестини знайти рішення протягом наступних дев’яти місяців. Також Квартет закликав обидві сторони переговорів утриматися від дій, які могли б підірвати довіру», – пише EurActiv.

Видання відзначає, що після трьохрічного застою та закостенінням позицій обох країн, кригу було зламано, коли уряд Ізраїля прийняв рішення відпустити на свободу 104 затриманих палестинців, ув’язнених за жорстокі злочини більше 20 років тому.

У понеділок  палестинський лідер Махмуд Аббас заявив, що «ізраїльські поселенці та прикордонні сили не можуть залишатися на території майбутньої палестинської держави та що палестинці вважають усіх євреїв нелегальними мешканцями».

«У кінцевому результаті ми не хотіли б бачити присутність навіть єдиного ізраїльтянина – цивільного чи солдата – на нашій території. Міжнародна присутність, як на Синайському півострові, у Лівані чи Сирії – її ми підтримуємо», – сказав Аббас під час брифінгу.