Регіонали пропонують реформувати МВС без “антикорупційної люстрації” та готуються захищати міліцію

15 Липня 2013, 08:36

За його словами, потрібно реформувати МВС, але не шляхом люстрації, пише "Коммерсантъ Украина"..

"Якщо хтось чекає, що буде змінений міністр, то він помиляється. Зараз посилять роботу з особовим складом, особливо в районних та міських відділах внутрішніх справ. Події у Врадіївці – це ганьба для влади, але те, що відбулося в Києві, – це чистої води провокація! Працівники міліції потрапили до лікарні. Необхідно, щоб хтось поніс за це відповідальність. Ми не можемо допустити, щоб міліцію розірвали ", – заявив Джига.

Він також повідомив, що зараз "готується пакет документів про посилення відповідальності за посягання на працівників міліції".

Тим часом секретар комітету Верховної ради з питань верховенства права та правосуддя Павло Петренко ("Батьківщина") говорить про необхідність "антикорупційної люстрації": "Люди, за якими будуть доведені факти корупції, мають бути звільнені з органів. Другий етап – це скорочення особового складу . Зараз в Україні налічується 500 міліціонерів на 100 тис. населення, а в Європі ця цифра становить 270-300 осіб. Ми вже побачили, що кількість значить якість ".

Як повідомлялось, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко визнав, що МВС потрібно вдосконалити систему підбору кадрів.

Натомість міжнародна правозахисна організація Amnesty International висловила занепокоєння в тому, що міліція в Україні перетворилася на злочинне підприємство.