У міліції вирішили покарати активістів, які напали на правоохоронців під Святошинським райвідділком

13 Липня 2013, 17:25

За його словами, в результаті нічного конфлікту з активістами 11 співробітників Святошинського райуправління звернулися до лікарні з тілесними ушкодженнями. Також він нагадав, що в результаті конфлікту було знесено огорожу біля Святошинського райуправління міліції.

«Після нічного конфлікту з активістами паркан ми відновлюємо своїми силами… Після судово-медичної експертизи ми ухвалюватимемо рішення стосовно тих, хто скоїв фізичний напад на співробітників міліції», – сказав Коряк.

Крім того, він заявив, що міліція проведе службову перевірку стосовно свого співробітника, який нібито вдарив активістку біля ринку в Святошинському району.

«Ми не маємо ухвалювати рішення, хто винен, до проведення службової перевірки. Після неї вже можна дати відповідь, хто винен», – сказав Коряк.

Начальник міліції висловив сумнів, що міліціонер з 15-річним стажем, знаючи, що його знімають на камеру, міг ударити активістку.

«Мені здається дивним, що міліціонер без патрульного автомобіля, знаючи, що його знімають, міг відкрито її (активістку) ударити», – сказав Коряк.

Нагадаємо, раніше у міліції заявили, що міліціонер не бив активістку на ринку "Шлях". Натомість, за повідомленням прес-служби столичного ГУ МВС, дівчина сама наштовхнулася на долоні міліціонера. Правоохоронці також додали, що активістка – уродженка Волинської області, 1984 року народження, "лише впродовж цього року 4 рази затримувалась правоохоронцями за порушення встановленого порядку проведення мітингів та зборів".

Як повідомлялось, сьогодні вночі 60 протестувальників, які зібралися під Святошинським райвідділком міліції у Києві, зламали металеву огорожу біля входу до будівлі і намагалися увірватися до приміщення.

Нагадаємо, у Києві міліціонер на ринку "Шлях", що у Святошинському районі, побив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції, дівчину забрала швидка.

Згодом, за словами лідера КУПРу Сергія Мельниченка, працівники ринку зібралися біля Святошинського райвідділку міліції. Вони намагалися потрапити до будівлі, однак правоохоронці застосували сльозогінний газ та силою відтіснили протестувальників.

Виступаючи перед активістами, начальник київської міліції заявив, що голову Святошинського райвідділку відсторонено від виконання службових обов'язків. Крім того, він пообіцяв не порушувати кримінальну справу проти протестувальників за руйнування паркану.

Тим часом у райадміністрації Святошинського району заявили, що ринок "Шлях" не має жодних дозволів.