Протестувальники в Каїрі намагалися взяти штурмом офіс “Братів-мусульман”

30 Червня 2013, 22:53

Як повідомляється, противники президента Єгипту Мухаммеда Мурсі напали на головний офіс ісламістів, розташований у житловому районі Мукаттам, закидавши його камінням і "коктейлями Молотова".

Ісламісти, що охороняли резиденцію, обстріляли демонстрантів з дробовиків. Учасники акцій протесту також відповіли вогнем з рушниць, в результаті чого зав'язалася перестрілка. Про потерпілих інформації поки не надходило.

Аналогічна ситуація складається і в місті Тух, розташованому в 40 км на північ від єгипетської столиці. Там маніфестанти також намагаються штурмувати офіс "Братів", в районі якого постійно звучать постріли.

Крім того, в Бені-Суейфі на південь від Каїра невідомі відкрили вогонь по протестуючих, в результаті чого один з них загинув, ставши першою жертвою "революції 30 червня". Надходить інформація про постраждалих, проте їх точна кількість поки невідома.

За останніми даними Міністерства охорони здоров'я, всього в сутичках по країні постраждали 75 осіб.

Фронт національного порятку виступив із заявою, в якій опозиціонери зазначили, що "єгиптяни не покинуть вулиці і площі міст країни доти, поки не впаде режим "Братів-мусульман".

Як наголошується в оприлюдненому опозиційними силами комюніке, "народ вимагає відставки президента Мухаммеда Мурсі і відсторонення ісламістів від влади".

За останніми даними, в акціях протесту по всьому Єгипту беруть участь понад 17 млн осіб. Тільки в Каїрі на вулиці вийшли понад чотири мільйони демонстрантів.

Нагадаємо, сьогодні у Єгипті відбуваються масові акції протесту проти президента країни Мохаммеда Мурсі. Повідомляється також про затримання озброєних прибічників президента.

Зіткнення між прихильниками та противниками чинного голови держави почалися в країні раніше. Так, 28 червня в результаті заворушень загинула одна людина і 166 отримали поранення.

До цього одна людина загинула, 237 отримали поранення у масових сутичках у місті Ель-Мансура, розташованому на північ від єгипетської столиці.

Як відомо, 29 червня активісти заявили, що зібрали більше 22 млн підписів за відставку президента