Кличко проти “кулуарної” зустрічі з Януковичем

10 Червня 2013, 20:14

Кличко заявив, що президент повинен прийти в парламент і виступити з посланням про стан внутрішньої і зовнішньої політики, а «потім почути виступи від фракцій і зробити висновки».

«Однак цього не відбувається, і нас кличуть на кулуарну ритуальну розмову. Ми проти посиденьок для "галочки", коли в суспільстві накопичилося багато серйозних питань, які влада розв'язати неспроможна. Тому повинна відбутися відверта публічна розмова в стінах парламенту", – заявив Кличко.

Він також додав, що з порядку денного необхідно зняти питання, які роз'єднують країну і суспільство, і  зосередитися на виконанні всіх передумов для підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.  

"Україна заслуговує того, щоб жити за європейськими стандартами, і всі її громадяни прагнуть цього. І тому, парламент повинен ухвалювати закони, які насправді дадуть можливість боротися з корупцією і вивести економіку з тіні, а не протягувати рішення, потрібні тільки владі. Саме про це і необхідно говорити в парламенті з президентом. Відверто і публічно", – додав  Кличко.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович погодився на пропозицію спікера ВР   зустрітися з лідерами фракцій цього тижня.  

Раніше голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк озвучив питання, які опозиція має намір поставити Януковичу. 

Від  6 червня опозиціонери блокують Верховну Раду, вимагаючи особистого представлення Віктором Януковичем свого щорічного послання.  

Тим часом фракції Партії регіонів уже зібрала близько 240 підписів за проведення позачергового засідання Ради.