Депутати ПР та “Свободи” найчастіше потерпають від нападів

12 Червня 2013, 19:01

Напади на партійні офіси

З початку року сталося кілька нападів на партійні офіси. Зокрема, у ніч на 21 січня у селищі Іваничі, що на Волині, було здійснено напад на офіс районної організації ВО «Свобода». В результаті хуліганських дій було зірвано табличку районної організації, зіпсовано банер «А з нашого боку Тягнибок», який кинули під двері офісу. Крім того, були зірвані з флагштоків два партійні прапори, а замість них всунули маленькі прапорці Партії регіонів.

В ніч на 5 лютого невідомі підпалили районний офіс Партії регіонів у Львові. А 9 травня офіс Калуської міської організації Партії регіонів невідомі закидали лайном.

Наприкінці березня невідомі молодики спортивної статури намагались виламати двері і увірватися до офісу обласної організації партії "Батьківщина" у Харкові.

Пошкодження майна депутатів

Водночас сталося два випадки пошкодження майна партій чи депутатів зокрема. Так, на у січні цього року в Києві знесли намет політичної партії "Громадянська позиція", що є власністю Анатолія Гриценка та був встановлений як громадська приймальна депутата 17 січня під час акції протесту активістів, які змогли пройти на територію будівництва за адресою провулок Десятинний 5.

На початку січня цього року в Білгород-Дністровському Одеської області на службовій парковці невідомі підпалили автомобіль голови міської організації ВО "Свобода" Ігоря Усова. Вогонь перекинувся ще на три автомобілі. Згодом прокуратура області зазначила, що попередньою причиною займання автомобіля – несправність електропроводки легковика.

Того ж місяця невідомі підпалили авто депутата Рубіжанської міської ради від КПУ Дмитра Хорошилова. Спочатку співробітники міліції висунули версію самозаймання, але довелося від неї відмовитися, оскільки акумулятора в авто не було.

Крім цього, 28 квітня підпалили автомобіль депутата Закарпатської облради. За неофіційною інформацією місцевих ЗМІ, йдеться про проректора УжНУ Юрія Пересту, якого нещодавно виключили з партії "Єдиний Центр".

Водночас у Маріуполі 10 червня невідомі напали на будинок, де проживає голова Донецької організації "Фронту Змін" Олександр Ярошенко та його родина. Двоє осіб розбили вікно дитячої кімнати і втекли. У партії заявляють, що погрози Ярошенку почали надходити ще з початку підготовки всеукраїнської акції «Вставай, Україно!», що пройшла в Донецьку 31 травня. 

У червні від паліїв постраждало й авто голови броварського УДАРу Романа Сімутіна.

Побиття депутатів

Наприкінці січня цього року у Рівному двоє невідомих побили депутата Рівненської обласної ради від "Батьківщини" Миколу Лустюка. Нападники зникли з місця події, потерпілого доправили у Рівненську міську лікарню. У Лустюка виявили перелом носу.

У ніч проти 9 лютого у Житомирі в пабі побили депутата міськради з фракції Партії регіонів. А 11 лютого в Береговому на Закарпатті металевими палицями побили депутата міської ради у його власному дворі. Як повідомляли ЗМІ, йдеться про голову міського осередку Партії регіонів у місті Берегово, депутата міськради Олександра Лабойко.

У Києві пограбували автомобіль народного депутата від "Свободи" Юрія Сиротюка. Викрали сумку з ноутбуком та особистими документами, у тому числі тими, що стосувалися компанії Нафтогаз. Інцидент внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 Кримінального процесуального кодексу (крадіжка).

У березні в Єнакієвому Донецької області невідомі скоїли напад на голову місцевої «Свободи» Дмитра Глазунова. На нього напали саме в той час, коли націоналісти планували розпочати акцію «За чисте довкілля» біля заводоуправління Єнакіївського металургійного заводу. Нападників затримали, але пізніше прес-служба обласної міліції поширила інформацію, в якій наголосила, що бійку спровокував свободівець.