Рибак попередив, що галасливих депутатів можуть не пустити на пленарні засідання

5 Червня 2013, 11:23

Рибак згадав про регламент після того, як депутати від фракції "Свобода" скандували «Українська!», реагуючи таким чином на виступ депутатів російською мовою.

«Я не буду видаляти (депутатів із залу – Ред.), Верховна Рада без обговорення може прийняти рішення про позбавлення народного депутата права брати участь у пленарному засіданні, до п'яти пленарних засідань», – заявив Рибак.

Він нагадав, що відповідно до закону про регламент дане рішення доводиться до відома виборців шляхом публікації у парламентській газеті "Голос України".

Спікер парламенту також зазначив, що в законі про регламент роботи Верховної Ради написано, що на пленарному засіданні "народний депутат не повинен перешкоджати виголошенню або сприйняттю виступу вигуками, оваціями, вставанням, розмовами, по мобільному телефону теж, використовувати образливі висловлювання та непристойні слова і закликати до незаконних дій".

Як відомо, вже стало своєрідною традицією, коли народні депутати з фракції Партії регіонів і комуністи виступають російською, «свободівці» у цей час скандують "Українською!".

Нагадаємо, раніше Рибак заявив, що рівень шуму в сесійній залі парламенту перевищує допустимі норми в 2 рази.