Політолог: Тимошенко вигідно, щоб питання про єдиного кандидата у президенти визначилось в останню мить

1 Червня 2013, 10:21

«Тут вона підтримала фактично заяву лідерів опозиції, але підтримала тільки тому, що це відповідає її власному інтересу. При чому, там є приховані сигнали і до Яценюка, і до Кличка. Вона фактично дає зрозуміти, не прямо, не називаючи прізвищ, але дає зрозуміти, що кандидат від опозиції вже є. Рейтинговий кандидат. І ми всі розуміємо, хто», – заявив він.

Водночас, експерт підкреслив, що вірогідність участі Тимошенко в президентських виборах дуже мала.

«Навіть, якщо її звільнять або вона поїде на лікування, все рівно залишиться судимість. Є ризики нових вироків. Тому, з дуже великою вірогідністю, Тимошенко не братиме участі в виборах», – пояснив він.

«Що тоді робити? В принципі, є інші кандидати. Але для Тимошенко вигідно, щоб питання про єдиного кандидата визначилось в останню мить», – вважає Фесенко.

«Тому що, уявімо собі, зараз або на початку року визначили, хто єдиний кандидат – все: Тимошенко відходить на другий план. Вже є офіційний, хай його будуть називати єдиним кандидатом, але, по суті, це і буде лідер опозиції. А навіщо це Тимошенко? Вона хоче зберегти за собою статус хай не формального, хай, скажімо так, лідера за ґратами, але лідерський статус вона за собою хоче зберегти», – заявив він.

«І тому вона за нього бореться. От, зокрема, і такими заявами», – підсумував політолог.  

Як повідомлялося, у листі, написаному 27 травня, Тимошенко заявила, що підтримує рішення керівників опозиційних партій укласти угоду щодо непоборювання в першому турі президентських виборів та про висунення єдиного кандидата в другому турі, яку підписали 18 травня під час «Вставай, Україно!» у Києві.