Активісти розішлють депутатам Київради “чорні мітки”

31 Травня 2013, 07:34

«2 червня повноваження цієї Київради закінчуються. Лише люди можуть наділяти їх правом їх представляти. Люди такого права не давали, тому депутати мають йти», – процитував активіста Ігоря Луценка Соболєв.

«Більше двох тисяч киян вже письмово заборонили Київраді надалі ділити землю та майно Києва від їхнього імені. Інформація про цю заборону буде в листі кожному депутату», – повідомив він.

За його словами, в кожен лист вкладуть чорну мітку з написом «Поверни мандат. Кияни». Листи будуть відправлені через поштову скриньку Київради.

Як повідомлялося, 30 травня Конституційний суд України прийняв рішення, що вибори в Києві повинні проводитися одночасно з місцевими виборами у жовтні 2015 році.

Водночас опозиція вважає, що рішення КС не перешкоджає призначенню Верховною Радою позачергових виборів Київської міської ради і мера Києва. Також опозиція має намір просити Венеціанську комісію оцінити правові аспекти рішення КС.

Громадськість і опозиція вимагають виборів депутатів Київради, називаючи діяльність столичної ради й голови Київської міськдержадміністрації незаконною з 2 червня. В УДАРі погрожували блокувати Київраду після 2 червня. А народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко закликав громадян вийти на акцію протесту до Київради 2 червня.