Азаров змінив концепцію: тепер “покращення” залежатиме від туризму

29 Травня 2013, 12:23

«Розвиток туризму – це водночас розвиток інших секторів економіки, таких, як транспорт, зв'язок, будівництво, торгівля та інше. І тому в цілому розвиток туризму є перспективним напрямком активізації української економіки», – вважає Азаров.

Він зазначив, що Україна повинна орієнтуватися на рівень туризму в Європі, який формує 8% сукупного ВВП і дає 12% робочих місць.

«Особливо після Євро-2012 потік туристів до України зростає. Він може або стати стабільно великим, або ж повернути в країни з кращими сервісом та інфраструктурою», – зазначив голова уряду.

«Держтуризмкурорт вже майже два роки розробляє цю програму (програму розвитку туризму та курортів – Ред.) на виконання завдання уряду. Хіба це нормальна робота?», – заявив голова уряду.

На думку Азарова, основними проблемами туризму в Україні є відсутність стандартів і технічних регламентів в інфраструктурі, застаріла матеріально-технічна база, дефіцит кадрів тощо.

Водночас, Азаров пообіцяв на наступному засіданні Кабміну розглянути вищезазначені проблеми і заслухати звіт Державного агентства туризму і курортів.

Згідно із даними Світового економічного форуму, Україна посідає 76 місце із 140 країн у рейтингу туристичної конкурентоспроможності.

Нагадаємо, у березні заступник державного секретаря США Венді Шерман під час візиту в Україну пояснив прем’єр-міністру Миколі Азарову, що його «покращення економіки» – насправді рецесія.

Україна у міжнародних рейтингах за сприятливістю умов ведення бізнесу і перспектив розвитку економіки зазвичай займає місця наприкінці списку – серед країн Африки і Азії. При цьому поступається більшості пострадянських республік.

Інвестори та експерти констатують погіршення інвестклімату в Україні.

Читайте також "Покращення": економічна криза в Україні поглиблюється

Позначки: