Влада Харкова, щоб Янукович не почув «Спасибо жителям Донбаса», зганяла на футбол «правильних» вболівальників

23 Травня 2013, 07:36

В документах, поширених серед керівників шкіл і вузів Харкова, відзначається необхідність забезпечити присутність на стадіоні «Металіст» певної кількості учнів.

«Щоб коли на стадіоні перед початком матчу буде оголошено про присутність Президента Віктора Януковича, ті встали і урочисто його привітали, підтримавши оплесками. І не було допущено провокацій, подібної «Спасибо жителям Донбасса …», – повідомило джерело.

Також співрозмовник видання зазначив, що багато квитків – «запрошень» на вчорашній матч поширювалося в навчальних закладах і на держпідприємствах.

Водночас користувачі соцмереж відзначали, що більшість квитків на матч не надходили у вільний продаж в каси стадіону.

Як повідомлялось, у жовтні 2011 року Януковича освистали під час виступу на урочистій церемонії відкриття реконструйованого НСК «Олімпійський» у Києві. Однак з прямої телетрансляції заходу, яку вів телеканал ТРК «Україна», свисту не було чути. Він не припинявся протягом усього виступу глави держави.

Також під час відкриття стадіону до Євро-2012 у Львові глядачі освистали відеоролик про визначальну роль Віктора Януковича в успішному завершення будівництва стадіону. Коли почалися кадри з виступом Януковича, через гучний свисту і криків «фу!» не було чутно звуку до відеоряду.

Згодом, в Одесі також освистали привітання Януковича на відктритті стадіону футбольного клубу «Чорноморець».

Нагадаєм, у серпні 2011 року у мережі інтернет з'явилися відеоролики з матчу Динамо (Київ) – Карпати (Львів), де вболівальники ображають президента Віктора Януковича і тих, хто голосував за нього. Образливе гасло розпочинається словами «Спасибо жителям Донбаса….».