Політолог: Опозиціонери, які не голосували за відставку уряду Азарова, можуть стати тушками

22 Квітня 2013, 15:31

«Коли більше десятка опозиціонерів не голосують по таких принципових питаннях, то це викликає серйозні і критичні зауваження і навіть підозри – що тут є елементи подвійної гри. На мій погляд, серед тих, хто не голосував по цих питаннях, є депутати, які можуть стати потенційними тушками, можуть перейти на бік влади», – вважає Фесенко.

«Я не хочу нікого персонально заздалегідь звинувачувати, але можна легко згадати публікації, які були під час виборів і кого з депутатів у списку «Батьківщини» і УДАРу називали сумнівними фігурами, які не виглядають як справжні опозиціонери і від яких очікують можливого переходу на інший бік. І от деякі з таких депутатів і не голосували за відставку Азарова. По деяких депутатах самі опозиціонери кажуть, що це депутати, пов’язані з бізнесом, що декому пообіцяли повернути ПДВ», – зауважив експерт.

За його словами, якщо така проблема існує, то це свідчить про те, що є частина депутатів, які коливаються і які можуть перейти з опозиції на бік влади або стати позафракційними. 

Як повідомлялося, 19 квітня Верховна Рада не змогла висловити недовіру Кабінету міністрів. За відставку уряду Миколи Азарова проголосували 190 народних депутатів з 226 необхідних.

Під час голосування за відставку уряду були відсутні 14 депутатів з опозиційних фракцій. Зокрема, у фракції «Батьківщина» були відсутні сім народних депутатів: Микола Мартиненко, Віталій Данілов, Денис Дзензерський, Андрій Павелко, Сергій Сергієнко, Андрій Шевченко та Сергій Фаєрмарк. 

У фракції УДАР також були відсутні 7 народних депутатів: Віталій Кличко, Едуард Гурвіц, Микола Паламарчук, Юрій Савчук, Ярослав Дубневич, Віктор Пинзеник та Павел Рябікін.