У Парижі тисячі людей вийшли протестувати проти одностатевих шлюбів

21 Квітня 2013, 21:32

На вулиці, за різними даними, вийшли від 45 до 270 тисяч осіб. Протестуючі зібралися неподалік від Національних зборів Франції, де проходить фінальний розгляд скандального закону нижньою палатою парламенту країни

Паралельно в Парижі відбувся марш на підтримку прав сексуальних меншин – його очолив мер французької столиці Бертран Деланое, який одним з перших французьких політиків відкрито заявив, що є геєм.

Як відомо, документ, що узаконює відносини гомосексуальних пар, раніше був попередньо схвалений обома палатами французького парламенту. Заключне читання законопроекту має відбутися у вівторок, 23 квітня.

Сьогодні у Франції дозволені цивільні союзи одностатевих пар, однак соціалісти вирішили легалізувати шлюби між гомосексуалістами і надати можливість таким сім'ям всиновлювати дітей. Проти цього кроку виступали представники правої опозиції і католицька церква.

Організація противників одностатевих шлюбів не має наміру відмовлятися від спроб вплинути на прийняття законопроекту. Об'єднання "Маніфестація для всіх" вже неодноразово проводило масштабні акції протесту, участь у яких брали, за різними підрахунками, від 300 тисяч до 1,4 мільйона осіб.

Проведення наступної масштабної акції заплановано на 26 травня.

Читайте також: “Бог створив Адама і Єву, а не Адама та Іва” – нова хвиля «антигейських» протестів у Франції