Суд відмовився позбавляти Одарченка депутатських повноважень

17 Квітня 2013, 12:40

Судді оголосили лише резолютивну частину вироку, мотивувальну частину підготують впродовж наступних п’яти днів.

Загалом розгляд справи по суті тривав щонайбільше 15 хвилин. Ані позивач Горбатий, ані його представники до суду не з’явилися.

Горбатий попросив слухати справу за його відсутності. На засідання виступили лише представники ЦВК, до якого і позивався Горбатий, а також адвокат Одарченка.

У свою чергу Юрій Одарченко заявив, що для нього таке рішення суду не стало великою несподіванкою.

«Все таки для мене це рішення не було аж таким несподіваним, тому що я не вірив, що такий абсурд може реалізуватися», – зазначив він.

Одарченко додав, що певну стурбованість у нього викликало те, що суд взагалі прийняв позов до розгляду і поновив строки позовної давності.

«Я мав зустріч з головою ЦВК, на якій він мені сказав, мовляв, якщо вони захочуть, то назвуть вас китайцем», – сказав Одарченко, подякувавши журналістам, котрі висвітлювали процес і суддям, які ухвалили рішення.

На суді зокрема були присутні представники дипломатичних місій, яких довгий час відмовлялися пускати на засідання. Відмовлялися пускати в суд і журналістів, аргументуючи це тим, що вони повинні мати письмові доручення від своїх видань для висвітлювання цієї події.

Нагадаємо. 13 квітня Юрій Одарченко заявив, що Окружний адміністративний суд Києва має у впровадженні позов щодо позбавлення його депутатського мандату. Зокрема позов у суд подав мешканець Донецька Сергій Горбатий. Він вимагає скасувати постанову ЦВК про визнання Одарченка народним депутатом та стверджує, що після складення присяги Одарченко був членом правління донецького ТОВ «Донецьк-аква», отже – сумісником. Згідно з даними державного інформаційно-ресурсного центру, вказане ТОВ було ліквідоване в 2009 році.

Як повідомлялось, 15 квітня Одарченко направив до Вищої кваліфікаційної комісії суддів скаргу з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності за порушення законодавства суддю Окружного адміністративного суду міста Києва Любов Маруліну, яка розглядає справу про позбавлення його депутатського мандату.

Зокрема, суддя не залучила Одарченка як третю особу на стороні відповідача попри те, що вимоги позовної заяви прямо зачіпали права та інтереси народного депутата.