Одарченко вимагає покарати суддю, яка займається справою про позбавлення його мандата

15 Квітня 2013, 17:44

Одарченко вважає, що суддя Любов Маруліна діяла всупереч законодавству, оскільки не залучила його як третю особу на стороні відповідача.  «Суду не могло бути не зрозумілим, що питання, які ставилися у позовній заяві, прямо зачіпали  мої права та інтереси»,-  вважає народний депутат.

За словами депутата, суд також був зобов’язаний повідомити про час та місце розгляду справи. Натомість, з його слів, інформація про існування даного позову стала відома випадково.

Крім того, Одарченко вважає, що суддя Маруліна взагалі не мала права відкривати провадження у цій справі, через її численні недоліки. Зокрема, через відсутність дати її підписання. «У справі за позовом громадянина Горбатого до  Центральної виборчої комісії щодо позбавлення мене депутатського мандату безпосередньо зачіпаються мої права. Але суд, в особі судді, чи то бажаючи втаємничити позов, чи то з якихось інших мотивацій, не попередив мене про позов та розгляд справи, як цього вимагає Кодекс адміністративного судочинства» – заявляє у скарзі Одарченко.

Він вказує, що відповідно до ч. 2 статті 53 КАС, якщо адміністративний суд під час прийняття позовної заяви встановить, що судове рішення по справі може вплинути на права, свободи чи інтереси осіб, які не є сторонами по справі, він залучає їх в якості третіх осіб.

Як відомо, 13 квітня народний депутат  Юрій Одарченко заявив, що Окружний адміністративний суд Києва має у впровадженні позов щодо позбавлення його депутатського мандату.  Житель Донецька Сергій Горбатий вимагає від суду  скасувати постанову ЦВК про визнання Одарченка народним депутатом та стверджує, що після складення присяги Одарченко був членом правління донецького ТОВ «Донецьк-аква», отже – сумісником. Згідно з даними державного інформаційно-ресурсного центру, вказане ТОВ було ліквідоване в 2009 році.

Розгляд заяви призначений на 17 квітня. 

Читайте також: «Без мандата-3»: «справа Одарченка» як новий рівень правового «бєспрєдєлу» влади