Затриманих біля Межигір’я активістів відпустили

15 Квітня 2013, 10:55

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, після півгодинних переговорів активістів ДемАльянсу та народного депутата Лесі Оробець з начальником Вишгородського РУВС, той дав команду відпустити затриманих. Разом з тим, кілька десятків акції залишаються заблокованими «Беркутом».

Учасники акції кажуть, що вони закінчили свій захід і просять правоохоронців розступитися, щоб вони змогли піти додому. Тим не менш, «Беркут» не розступається, посилаючись на відсутність наказу керівництва.

Після того, як до резиденції приїхав начальник УМВС Київської області, Оробець зажадала у нього звільнити оточених людей. Після нетривалих консультацій той дав наказ відпустити учасників акції.

У розмові з журналістами сільський голова села Нові Петрівці Родіон Старенький визнав, що правоохоронців викликав він, оскільки, на його думку, учасники акції порушили громадський порядок.

Нагадаємо, сьогодні під офісом президента Віктора Януковича в селі Нові Петрівці проводять акцію протесту “Нас не злякати” на підтримку заарештованих раніше членів партії "Демократичний альянс" Василя Гацько та Максима Панова. Раніше повідомлялося, що учасники сьогоднішньої акції мають намір подарувати Віктору Януковичу і його охоронцям памперси. 

Під час акції сталися сутички між "Беркутом" та активістами. Кількох із них затримали в автозаки.

Як відомо повідомлялось, 12 квітня активісти вийшли до Межигір'я, вимагаючи розгляду апеляції на рішення суду щодо голови Київського осередку партії Демократичний Альянс Максима Панова, якого Вишгородський районний суд арештував на сім діб через проведення акції біля Межигір'я.

Міліція затримала трьох учасників протесту, щодо 15 учасників були складені протоколи про адмінпорушення – всі вони отримали попередження або штрафи.

13 квітня голову "Демократичного альянсу" Василя Гацька суд визнав організатором "походу на Межигір'я" та арештував на п’ять діб.

Нагадаємо, Київський окружний адміністративний суд заборонив активістам проводити мирні збори в селищі Нові Петрівці через те, що у цей день там планувалось проводити ліквідацію наслідків весняного паводку. Активісти 10 квітня прийшли до Межигір'я "допомагати в ліквідації паводків", чотирьох з них затримали  за порушення порядку проведення мирних зборів.