“Беркут” почав затримувати активістів біля Межигір’я

15 Квітня 2013, 10:07

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, силовики оточили учасників руху "Демократичний альянс" в щільне кільце і намагаються відтіснити їх від воріт резиденції президента Віктора Януковича. 

Активісти чинять їм спротив, скандуючи "Нас не злякати".

 

Депутат Леся Оробець, що прибула на місце події, не пускала автобус із затриманими, загородивши йому дорогу собою.

Раніше беркутівці записували дані всіх учасників акції протесту.

На під'їзді до місця зборів активістів також стоять даішники та автозак.

Нагадаємо, сьогодні під офісом президента Віктора Януковича в селі Нові Петрівці запланована акція протесту “Нас не злякати”.

Як повідомлялось, 12 квітня активісти вийшли до Межигір'я, вимагаючи розгляду апеляції на рішення суду щодо голови Київського осередку партії Демократичний Альянс Максима Панова, якого Вишгородський районний суд арештував на сім діб через проведення акції біля Межигір'я.

Міліція затримала трьох учасників протесту, щодо 15 учасників були складені протоколи про адмінпорушення – всі вони отримали попередження або штрафи.

13 квітня голову "Демократичного альянсу" Василя Гацька суд визнав організатором "походу на Межигір'я" та арештував на п’ять діб.

Нагадаємо, Київський окружний адміністративний суд заборонив активістам проводити мирні збори в селищі Нові Петрівці через те, що у цей день там планувалось проводити ліквідацію наслідків весняного паводку. Активісти 10 квітня прийшли до Межигір'я "допомагати в ліквідації паводків", чотирьох з них затримали  за порушення порядку проведення мирних зборів.

Позначки: