Одарченко заявляє, що позов про позбавлення його мандату суд розглядатиме наступного тижня (документ)

13 Квітня 2013, 10:19

Позивачем у справі виступає фізична особа, яка вимагає ЦВК скасувати депутатські повноваження Одарченка на підставі сумісності займаних ним посад.

«Позов поданий до адмінсуду жителем Донецьку на прізвище Горбатий, який стверджує, що я є членом правління якогось ТОВ «Донецькаква» і не можу займатися депутатською діяльністю через сумісництво. Обгрунтуванням цих слів є фальшовані  протоколи засідання правління, датовані 2012 роком. На мою думку, цей позов – ніщо інше ніж нова схема виключення впливових опозиціонерів з політичного процесу», – повідомив під час прес-конференції Одарченко.

Він також зазначив, що позбавлення мандату скоріш за все відбуватиметься у прискореному режимі. Про це свідчить швидкість «роботи» судових органів, які,  отримавши позов 1 квітня, виноситимуть рішення 17 числа цього ж місяця.  Одарченко запевнив, що факт самого позову став відомий випадково, судові органи не ставили його до відома і не надсилали повістки.

«Я розцінюю це як політичну розправу і пов’язую нинішню провокацію  з активною моєю та моєї київської команди  діяльністю» – заявив Одарченко.

За його словами, позбавлення статусу народного депутата  з подальшою «експлуатацією в потрібний момент» Кримінально-процесуального Кодексу –  це в першу чергу удар по столичній партії «Батьківщина». 

«Напередодні місцевих виборів у Києві, позбавлення недоторканості мене як  голови парторганізації з подальшим взяттям під варту або відстороненням від посади, надасть можливість владі повторити львівський  варіант виборів. Виходячи з того, що тільки голова осередку «Батьківщини» може візувати рішення партії, «Батьківщину» можуть просто усунути з виборчого процесу», – вважає депутат.

У розпорядженні Тиждень.ua з'явилася ухвала Окружного адмінсуду Києва про відкриття провадження в цій справі та витяги з позову.

Нагадаємо, раніше депутат Микола Томенко повідомив, що народного депутата від партії "Батьківщина" Юрія Одарченка намагаються позбавити депутатського мандату. 

Як відомо, 6 березня Вищий адміністративний суд України позбавив захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка депутатських повноважень за сумісництво. Суд дійшов висновку, що, захищаючи Тимошенко, депутат виконував функції адвоката.

Після рішення Власенко подав скаргу на рішення ВАСУ до Європейського суду з прав людини.