У Миколаєві міліціонери побили чоловіка, вимагаючи гроші

6 Квітня 2013, 18:46

Повідомляється, що до правоохоронців звернувся громадянин з заявою про те, що працівники управління МВС в Миколаївській області вимагають у нього грошові кошти у розмірі 4000 грн  за не притягнення до кримінальної відповідальності.

За вказаною заявою прокуратурою Миколаївської області було розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.189 – вимагання,  та ч. 3  ст.364 КК – зловживання владою або службовим становищем.

"Встановлено, що 27-річний співробітник підрозділу міліції  Миколаєва залучив до скоєння протиправних дій колишнього співробітника цього ж райвідділу, якого було звільнено у 2012 році.  5 квітня  вказаних осіб, які за попередньою змовою вимагали та отримали від громадянина кошті у розмірі 1500 грн за не притягнення заявника до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотичних засобів затримали", – заявили у міліції.

Громадянина госпіталізовано до медичного закладу, де підтвердили факт  отримання тілесних ушкоджень з боку працівника міліції та його співучасника.

"Ступень важкості спричинених тілесних ушкоджень та відповідна кваліфікація дій затриманих буде визначена слідчим після проведення судмедекспертизи", – заявили у міліції.

Нагадаємо, 26 березня Петровський районний суд Донецька виніс вирок у справі стосовно співробітників міліції, які катували затриманого. Лише один із винуватців отримав тюремний термін.