У “Свободі” заявляють, що на малій батьківщині Януковича побили їхнього активіста

29 Березня 2013, 12:40

Згідно із повідомленням, на активіста напали саме в той час, коли націоналісти планували розпочати акцію «За чисте довкілля» біля заводоуправління Єнакіївського металургійного заводу.

«Про проведення акції, початок якої було заплановано на 15:00, було повідомлено місцеву владу. Проте після свободівців на проведення на цьому ж місці о 14:30 власної акції заявку до міської ради подали місцеві «регіонали»», – йдеться у повідомленні.

«Близько 15-ї години активісти ВО «Свобода» почали збиратися поблизу управління металургійного заводу для проведення акції протесту проти забруднення довкілля, до якого призводить робота цього підприємства. Водночас до голови Єнакієвської міської організації ВО «Свобода» Дмитра Глазунова, який перебував на цьому місці, підійшли невідомі молодики зі словами: «Іді сюда – нам нада пагаваріть!». «Братки» почали бити націоналіста – Дмитрові розбили носа», – сказано у повідомленні.

У партії зазначають, що напад на свободівця намагалася зафіксувати на фото активістка партії Тетяна, проте зловмисники розбили їй камеру.

«Було також розбито і фотоапарат керівника прес-служби Донецької обласної організації ВО «Свобода» Дмитра Чернявського», – додають у повідомленні.

Відповідно до повідомлення, свободівці звернулися до міліції з приводу нападу. Після цього нападників відвезли до міського відділку міліції, де було відкрито кримінальну справу за фактом побиття Глазунова. Міліція також взяла свідчення в очевидців. Потім постраждалого відвезли до лікарні, де йому терміново зробили операцію на обличчі.

Проте пізніше, прес-служба обласної міліції поширила інформацію, в якій наголосила, що бійку спровокував свободівець. Самих нападників за кілька годин відпустили.